Zomerschoonmaak: je huis spik en span met ingrediënten uit je keuken
Lifestyle 10-07-`23Het is bewezen dat een proper en opgeruimd huis je gelukkiger maakt. En omdat wij bij Quiso er zijn om je leven makkelijker te maken, geven we je enkele handige tips! Mooi meegenomen: je hoeft niet naar de winkel te rennen want je keukenkast zit vol ingrediënten waarmee je je huis op een natuurlijke manier kan poetsen. En dat is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens beter voor het milieu.

Azijn 

Azijn is een wondermiddel als het gaat om het schoonmaken van glas en spiegels. Meng water en azijn in een verhouding van 1:1, giet het in een spuitfles en sprayen maar. Even afnemen met een microvezeldoekje en je ramen en spiegels glanzen weer als nooit tevoren.

baking soda

Vetvlekken zijn verleden tijd met baking soda. Maak een papje van baking soda en water en wrijf dat op de vlek. Laat het even intrekken en veeg het af met een schone doek. En voilà, je oppervlakte is weer als nieuw! Lekker veel Quiso-maaltijden gegeten? Ook dan is baking soda ideaal om je oven er weer als nieuw te laten uitzien!

Citroen 

Hardnekkige vlekken in de keuken? Gebruik dan citroen! Snijd een citroen doormidden en wrijf deze over de vlek. Laat het sap enkele minuten intrekken en veeg het af met een vochtige doek. Ook om je microgolfoven te poetsen, kan je citroen gebruiken. Vul een bakje met water met daarin enkele schijfjes of het sap van de citroen. Verwarm gedurende 5 minuten op de hoogste stand en het vuil is losgeweekt. De frisse citroengeur krijg je er bovenop!

zout

Zout is niet alleen lekker op je eitje, maar ook een natuurlijk schuurmiddel. Gebruik het om hardnekkige vlekken op pannen en kookgerei te verwijderen. Maak een mengsel van zout en water en wrijf het over de vlek. Even laten intrekken en wegvegen maar!

olijfolie

Houten snijplanken kun je schoonmaken en beschermen met olijfolie. Wrijf een beetje olie op een doek en ga daarmee over het oppervlak. Laat het even intrekken en veeg het af met een schone doek. En voilà, je houten spullen glanzen weer als nieuw!

Zo zie je maar, schoonmaakmiddelen hoeven niet altijd duur te zijn. Het lukt ook perfect met ingrediënten uit je keukenkast. Niet alleen goedkoop en milieuvriendelijk, maar ook nog eens super effectief. Dus laat die dure schoonmaakmiddelen lekker in de winkel staan en ga voor de natuurlijke oplossing. Happy cleaning!