Ontdek hoe we duurzaamheid op de (menu)kaart zetten!

 Bij Quiso hechten we veel belang aan duurzaamheid. 
Benieuwd welke acties wij ondernemen voor een betere wereld? 


Vrouw bekijkt Quiso-gerechten in de keuken

Minder voedselverspilling

Wereldwijd gaat naar schatting een derde van al het geproduceerde voedsel verloren. Dat betekent een enorme verspilling van natuurlijke hulpbronnen, energie en arbeid. Veel mensen gooien voedsel weg dat nog eetbaar is, omdat ze het niet op tijd hebben geconsumeerd of omdat het er niet meer vers uitziet.

Kies voor Quiso als duurzaam alternatief. Door onze gerechten perfect op maat van 1 persoon te bereiden zorgen we ervoor dat je, naast de kruimeltjes op je bord, niets moet weggooien. Daarnaast leveren we al onze gerechten vriesvers, zodat jij ze als consument lang kan bewaren.

Duurzame verpakking

Een goede voedselverpakking zorgt er niet alleen voor dat het voedsel veilig bewaard wordt. Ze verlengt ook de houdbaarheid én draagt bij tot de vermindering van voedselverspilling. We verpakken al onze gerechten met duurzame materialen die gerecycleerd zijn én opnieuw gerecycleerd kunnen worden. Zo draagt Quiso duurzaamheid hoog in het vaandel!

ONDERNEMERS VOOR EEN WARM BELGIË

Quiso steunt 'Ondernemers voor een Warm België'. Deze organisatie van ondernemers werkt samen met ondernemers om mensen, vooral kinderen, gelijke kansen te geven om zichzelf te ontwikkelen. Zowel in eigen land als in het buitenland. 

TREES FOR THE FUTURE

Trees for the Future (TREES) leidt gemeenschappen op in duurzaam landgebruik, zodat ze een levendige economie, bloeiende voedselsystemen en een gezondere planeet kunnen ontwikkelen. Deze organisatie plant, in samenwerking met Quiso, bomen in Afrika.


Logo Quiso