Balletjes in een kruidige tomatensaus
Sappige gehaktballetjes badend in een rijk gekruide tomatensaus, geserveerd met smeuïge aardappelpuree – dit gerecht brengt troost en pit samen op één bord. De hartige saus met een kruidige twist tilt dit klassiek comfortgerecht naar een hoger niveau.
De sterren van dit gerecht
Rundergehakt
In dit gerecht gebruiken we mager rundergehakt omdat dit soort gehakt het laagste vetgehalte heeft. Wist je dat mager rundergehakt maximaal 15% vet mag bevatten? Door die bewuste keuze creëren we een gezondere variant van verschillende gerechten. Gehakt is bovendien enorm veelzijdig om in gerechten te verwerken. Daarom experimenteren we er volop mee in onze Quiso keuken!
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Kruidige tomatensaus [passata [tomaat, zout], water, ui, tomatenpuree [tomaat], roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], kippenbouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, maltodextrine, aroma, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet (antioxidant: E392), ui, specerij (kurkuma, peper, koriander), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)], olijfolie, zeezout, zwarte peper, provencaalse kruiden [rozemarijn, basilicum, oregano, tijm], laurier], Puree met boter [aardappel, MELK (LACTOSE), boter [boter (MELK)], room BIO [room (MELK)*, zetmeel], zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], gekookte balletjes voor tomatensaus [gehakt [varkensvlees, rundvlees, water, erwtvezel, azijn, paprikaextract, specerijextract, zout, kruiden, specerij, dextrose, verdikkingsmiddel: E415, antioxidant: E300, E331, E301, voedingszuur: E325, E330]]