De ultieme gids: zo haal je het beste uit je vriesverse maaltijd!
Tips & Tricks 29-10-`25



Vriesvers eten is lekker, maar met een paar kleine trucs maak je het nog smaakvoller.

Een Quiso-maaltijd is al een lekkere basis op zichzelf, maar met een paar simpele toevoegingen geef je extra diepgang, frisheid of pit. Kleine tweaks → groot verschil in smaak!

Verse kruiden (voor frisheid en aroma):

Basilicum (pasta), peterselie (bijna alles), koriander (Aziatisch/Mexicaans), dille (vis), tijm/rozemarijn (ovenschotels), oregano (Italiaans).

Tip: altijd op het einde toevoegen voor maximale smaak.


Gedroogde kruiden & specerijen (warmte en pit):

Knoflookpoeder, uienpoeder, gerookt paprikapoeder, cayenne/chili, kerriepoeder, komijn.

Ideaal wanneer je iets meer diepte wil zonder extra kooktijd.


Sausjes & dressings (snelle smaak­boosters): 

Pesto, sriracha, sojasaus, Griekse yoghurt/zuurroom, olijfolie met citroen.

Werkt perfect als finishing touch zonder veel gedoe.


Opwarmen = een kunst

Want de juiste methode bepaalt de textuur.

  • De oven geeft de beste textuur. Gebruik een ovenschaal, dek af met folie en haal het op het einde weg voor een krokant laagje.
  • Gerechten met rijst, pasta of veel groenten? Opbakken in een pan geeft meer bite en minder vocht.