Hou je van kip op de boterham?
Do It Yourself 3-09-`25



Maak zelf lekkere en gezondere kipsalade

Kipsalade uit de supermarkt is lekker, maar meestal ook behoorlijk vet en vol toevoegingen. Zelf maken is simpel, vers en veel smaakvoller.


Zo begin je:

Pocheer een kipfilet in bijna kokend water met kruiden zoals zout, peper, look, salie of ui. Laat 15 minuten garen en afkoelen.


De basis:

Snijd of trek de kip in kleine stukjes. 

Meng met:

  • zout & peper
  • paprikapoeder
  • 1 deel Griekse yoghurt
  • 1 deel mayonaise

Speel gerust met de verhoudingen.


Variaties:
  • Samoerai: vervang (een deel van) de mayo door samoeraisaus + extra peperbolletjes.
  • Kipcurry: 3 tl kerriepoeder + eventueel ananasblokjes.
  • Kip-pesto: 1 el sterke pesto + fijngesneden zongedroogde tomaat.