Diepvriesmaaltijden
Waarom vriesverse maaltijden niet moeten onderdoen voor verse gerechten.
Van de pot gerukt 21-08-`23Zijn diepvriesmaaltijden wel even gezond en lekker als verse gerechten? Quiso’s antwoord: ja! Zeker wanneer je kiest voor diepvries maaltijden die vriesvers bereid werden. Hoe, wie, wat? Een woordje uitleg: 

Wat betekent ‘vriesvers’? 

Vriesverse maaltijden worden na de bereiding meteen ingevroren met een speciale ‘snelvries’-techniek. Een hoogtechnologische vriezer blaast aan zeer hoge snelheid gekoelde lucht van min 35°C tot min 40°C over de maaltijden. Dat verkleint de kans op kristalvorming aanzienlijk, iets dat vaker voorkomt wanneer je in een normale vriezer eten invriest.

Waarom vriesverse maaltijden niet moet onderdoen voor verse maaltijden

Ze zijn even voedzaam

Al onze maaltijden worden gecreëerd door erkende diëtisten en bestaan enkel uit verse ingrediënten. Doordat onze maaltijden na de bereiding meteen worden ingevroren, blijven alle voedingsstoffen maximaal behouden. 

Je vindt de voedingswaarden van elk gerecht terug op onze productpagina en op de verpakking van de maaltijd.

Ze bevatten geen extra bewaarmiddelen, smaak- of kleurstoffen

Je las het hierboven al: we gebruiken enkel verse ingrediënten in onze maaltijden. We voegen zelf geen snelle suikers, additieven of bewaarmiddelen toe. 

Slechts af en toe gebruiken we alledaagse subingrediënten in heel kleine hoeveelheden. Denk bijvoorbeeld aan mosterd, dat op zijn buurt additieven en conserveringsmiddel kan bevatten. Het zijn de enige additieven die je in onze maaltijden zal terugvinden, en waar het kan gebruiken we zoveel mogelijk additiefvrije subingrediënten.

Ze behouden hun smaak maximaal

De speciale ‘snelvries’-techniek die we gebruiken om onze maaltijden in te vriezen, zorgt er niet alleen voor dat voedingsstoffen en vitamines maximaal behouden blijven. Het zorgt er ook voor dat je maaltijd zijn heerlijke, volle smaak niet verliest. Wie klassiek invriest, heeft al sneller last van kristalvorming, wat de smaak van je voedsel niet altijd ten goede komt. 

Ze zijn snel klaar

Een van de grootste voordelen aan maaltijden uit je vriezer? Je hoeft niet meer naar de winkel of lang in de keuken te staan. Opwarmen en klaar, beter dan dat wordt het niet.

ze zijn lang houdbaar

Hoe vaak belanden verse ingrediënten ongebruikt bij het vuilnis? Zonde, en iets dat we bij Quiso maximaal willen vermijden. Onze vriesverse maaltijden bewaar je daarom gemakkelijk zes maanden lang in je vriezer.

oordeel vooral zelf! 

Bestel nu je Quiso-maaltijdbox en oordeel vooral zelf over onze vriesverse maaltijden. Wedden dat je fan wordt?

Bestel hier je maaltijdbox