Penne bolognaise
Met dit gerecht toveren we een Italiaanse klassieker om tot een gezonde versie. Zo kozen we voor volkoren penne omdat het boordevol vezels zit waardoor je langer een verzadigd gevoel hebt. Dankzij de mix van diverse mediterraanse groenten zorgen we voor een kleurrijk én gezond tafereel waarvan jij kan genieten!
De sterren van dit gerecht
Aubergine
De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.
Bolognaisesaus
Bolognesesaus is een traditionele Italiaanse pastasaus. Deze heerlijke Quiso variant zit boordevol groenten en is niet alleen mager maar ook gezond.
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Volkoren Pasta
Volkoren pasta wordt gemaakt van de hele graankorrel waardoor het veel meer vezels bevat en een donkerdere kleur heeft dan witte pasta. Dankzij de rijke bron aan vezels heb je langer een verzadigd gevoel. Bovendien is het veel voedzamer en past het absoluut in een gezond voedingspatroon.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Penne bolognaise 80% [Bolognaisesaus [gehakt [rundvlees, water, plantaardige vezels (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar E326, stabilisator E262], passata [tomaat, zout, voedingszuur: citroenzuur], tomaat, ui, water, wortel, selder [SELDERIJ], tomatenpuree, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout, kruiden en specerijen; Volkoren penne gekookt [pasta [volkoren durum TARWEgriesmeel, water]]]; Groenten mediterraans 17% [courgette, aubergine, olijfolie, knoflook, zeezout], kruiden en specerijen], Parmezaan schilfers 3% [parmezaan [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI]]