Varkenswangetjes in kriekenbier
Wist je dat varkenswangetjes steeds populairder worden in de Belgische keuken? Dat heeft zo zijn redenen: de structuur van het vlees leent zich immers perfect tot slow cooking. Daardoor is het vlees boterzacht en heeft het een typische smaak. Bovendien verrassen we je smaakpapillen door het fruitige, frisse, zoetzure kriekenbier!
De sterren van dit gerecht
Boskoopappel
Boskoop, ook goudrenet genoemd, is een stevige appel die erg geapprecieerd wordt door de échte appelliefhebber omwille van zijn karakteristieke zure smaak. Deze appel is erg geliefd als handappel, maar wordt ook veelvuldig in de keuken gebruikt. Appels bezitten veel vezels en kalium, wat erg bevorderlijk is voor onder andere onze vochtbalans en bloeddruk.
Jonagoldappel
De Jonagold is een product van eigen bodem en is ontstaan uit een kruising van Jonathan en Golden Delicious appels. Deze appel is niet voor niets de meest populaire appel op de Belgische markt. De zoetzure smaak en het heerlijk aroma zorgen ervoor dat de Jonagold niet alleen een must is in elke fruitmand maar ook het ideale fruit is om in de keuken te verwerken en zo een frisse toets te geven aan een gerecht!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Varkenswangen in kriekenbier 37% [varkenswang, ui, bier [TARWE, GERSTemout, suiker, zoetstof: E960, alcohol 8% vol.], water, zonnebloemolie, knoflook, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, kruiden en specerijen]; Aardappelen 32% [aardappel, zonnebloemolie, zeezout, kruiden en specerijen]; Appelmoes 32% [appel, water, zonnebloemolie, MELKERIJBOTER (MELK), zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955]]