Marokkaanse köfte
Köfte, heerlijke Turkse gehaktballetjes die de harten van foodies over de hele wereld veroveren! De unieke mix van kruiden, vlees en groenten zorgt voor een onweerstaanbare smaak. We werken deze gehaktballetjes af met een tomatensaus die we een Midden-Oosterse toets geven met ras el hanout. We serveren dit gerecht met een groentenmix en couscous.
De sterren van dit gerecht
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
Ras El Hanout
Ras el hanout is een Marrokaanse kruidenmix die bestaat uit minstens twintig specerijen. De kruidenmengeling heeft een heel sterke geur en heeft een intense, rijke smaak. De smaak staat nooit helemaal vast, maar paprika, gember en koriander zijn vaak wel overheersend.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Groentemengeling 35% [wortel, pompoen, erwt, ui, olijfolie, knoflook, zeezout, kruiden en specerijen]; Couscous met lenteui 30% [couscous [durum TARWEgriesmeel]], pijpajuin]; Kofte 19% [gehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], kalfsgehakt [varkensvlees, kalfsvlees 10%, water, SOJAeiwit, erwtvezel, zout, voedingszuur: E262, antioxidant: E326, E331, specerij (peper, foeli, nootmuskaat, gember, paprika), glucosestroop, dextrose, kruidenextract (rode biet)]], pijpajuin, zeezout, koriander, gerookte paprika, komijn, chilipoeder]; Tomatensaus ras el hanout 15% [Tomatensaus [passata [tomaat, zout, voedingszuur: citroenzuur], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout], oregano, tijm, chilipoeder], kruiden en specerijen]