Feijoada
Braziliaans met een Quiso-twist! Ben je op zoek naar een hartige en smaakvolle maaltijd die je echt laat genieten van de rijke smaken van de Braziliaanse keuken? Probeer dan zeker eens onze feijoada! Traditioneel is feijoada een stoverij van vet vlees en bonen maar wij kozen voor een lichtere variant. Elke hap van deze feijoada is een waar feest voor je smaakpapillen. De rijst is afgewerkt met een gremolata waarvan we de citroenzeste hebben vervangen door sinaasappelzeste.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Kidneybonen (Rode Bonen)
Kidneybonen worden ook nierbonen genoemd omwille van hun vorm. Ze komen oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika. Ze smaken lichtzoet en je kan ze zowel koud als warm opeten. Kidneybonen bevatten veel vezels, eiwitten en magnesium. Daardoor zijn ze erg gezond. Ze houden zowel je botten als je spieren sterk!
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Feijoada 71% [zwarte bonen [zwarte bonen, water, zout, verdikkingsmiddel: E509], water, Varkensspiering [varkensvlees, zeezout, zwarte peper], ui, paprika, poolse worst [varkensvlees, water, zout (conserveermiddel: E250), kruiden (specerij, antioxidant: E301, aroma (TARWE), knoflookpoeder), emulgator: E450, E452, aroma (rook)], spek [varkensvlees, zout, glucosestroop, antioxidant: E316, conserveermiddel: E250, E252], olijfolie, knoflook, TARWEbloem [TARWEbloem (GLUTEN)], koriander, komijn, zeezout, zwarte peper, oregano, tijm], Rijst volkoren 29% [rijst], Gremolata sinaasappel [peterselie, knoflook, sinaasappelzeste]