Chili con carne
Dit gerecht is een heerlijke combinatie van mager rundsgehakt, rode bonen en een mix van komijn en paprikapoeder, allemaal verpakt in een smaakvolle tomatensaus. De verfrissende hint van koriander tilt de smaak naar een hoger niveau. Zeker het proberen waard!
De sterren van dit gerecht
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Rode boon
Rode bonen of kidneybonen worden ook nierbonen genoemd omwille van hun vorm. Ze komen oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika. Ze smaken lichtzoet en je kan ze zowel koud als warm opeten. Kidneybonen bevatten veel vezels, eiwitten en magnesium. Daardoor zijn ze erg gezond. Ze houden zowel je botten als je spieren sterk!
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Chili con carne 70% [water, passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], gehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], rode boon [rode boon, water, zout], ui, rode paprika, tomaat, olijfolie, knoflook, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], tomatenpuree [tomaat], rode pepers, zeezout, paprikapoeder, komijn, gerookte paprika, knoflookgranulaat [knoflook], oregano, cayennepeper, chilipoeder, kaneel], Rijst volkoren gekookt 30% [rijst], koriander [koriander]