Worst met rode kool en aardappelen
We brengen de traditionele rode kool op smaak met appeltjes en voegen er wat dadels aan toe om er een verrukkelijk zoet geheel van te maken. De smaakvolle gebakken worst in vleessaus vormt de ideale aanvulling op de rode kool en aardappelen. Laat je verrassen door de perfecte harmonie tussen hartige en zoete smaken.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Appel
Een appeltje voor de dorst, een overheerlijke appeltaart, een lekker appelsapje of een klassieke appelmoes: met appels heb je tal van mogelijkheden en kan je alle kanten uit! Appels zijn een bekende fruitsoort en komen voor in talloze rassen en smaken. De smaak van appels kan variëren van knapperig zuur tot zachter en zoet: voor ieder wat wils dus! Het oogstseizoen van de appel start in de late zomer en eindigt in de herfst. Daarom zijn ze het lekkerst in de herfst- en winterperiode, maar uiteraard zijn ze wel het hele jaar door verkrijgbaar!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappel 36% , Rode kool 32% [rode kool, appel, dadel, water, sjalot, zonnebloemolie, azijn, zeezout, zwarte peper, laurier], Gebakken chipolata 18% [varkensvlees, zout, stabilisator: E262, E331, kruiden, antioxidant: E301, E300, bamboevezel], olijfolie], Bruine vleessaus 14% [tafelbier [water, GERSTemout, mais, gist, hop, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout