Libanese pasta met lams -en rundergehakt
Geniet bij elke hap van de smaken van het Midden-Oosten. Deze overheerlijke penne is op smaak gebracht met een mix van lams- en rundgehakt, gekruid met de unieke smaak van za'atar en een vleugje kaneel. We combineren deze pasta met een tomatensaus met courgette, tomaat en pijnboompitten.
De sterren van dit gerecht
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
Za'Atar
Za'atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten. Deze heerlijke mix bestaat uit een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano, vermengd met sumak (zure rode gedroogde besjes) en sesamzaad. Za’atar is overigens niet alleen de naam van de kruidenmix maar ook van het kruid zelf.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Libanese pasta 97% [vleessaus [tomaat, courgette, ui, rundsgehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], gehakt [lamsvlees, rundvlees, water, zout, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), specerij (SELDERIJ, MOSTERDmeel), dextrose, kruiden, knoflook, ui, zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262, tijm], water, tomatenpuree [tomaat], olijfolie, knoflook, pijnboompitten, Za’atar [SESAMzaad, tijm, sumak, oregano, korianderzaad, venkelzaad, zeezout, chilipoeder], zeezout, chilipoeder, kaneel], Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel]], pecorino 2% [gethermiseerde schapenMELK, zout, dierlijk stremsel], peterselie