Tikka masala rundsreepjes
Dit gerecht is een gezonde versie van het wereldberoemde Indiaans gerecht, Tikka Masala. Bij Quiso maken we het gezond door extra veel groenten toe te voegen en bewust te kiezen voor volkoren rijst.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Linze
Linzen horen bij de oudste gewassen en zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het is een peulvrucht die veel gezonde koolhydraten bevat waardoor je veel energie krijgt!
Scampi
Net zoals andere schaal- en schelpdieren zijn scampi's rijk aan mineralen zoals jodium, fosfor en seleen. Daarnaast hebben ze ook een hoge dosis vitamine B12. Wist je trouwens dat er jaarlijks zo'n 37. ton diepgevroren scampi's ingevoerd worden in België? Ze zijn voornamelijk afkomstig uit Zuidoost-Azië omdat de meeste scampi's daar gekweekt worden.
Volkoren Rijst
Volkoren rijst, of zilvervliesrijst, is een bron van koolhydraten maar bevat veel meer vezels dan witte rijst. Dat komt doordat het jasje rondom de zilvervliesrijst blijft zitten. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en een verzadigd gevoel. Verder bevat dit volkoren graanproduct ook veel vitamines B, tal van mineralen én eiwitten die zorgen voor de opbouw van je spieren.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Tikka masala saus rund 45% [tikka masala saus [tomaat, passata (tomaat, zout, zuurteregelaar: E330), ui, SOJA room [SOJAbasis (water, gepelde SOJAbonen), zonnebloemolie, gemodificeerd zetmeel, suiker, stabilisator: E415, E407, emulgator: E473, aroma, zeezout], yoghurt (MELK, zuursel, fermenten), kokosmelk [kokosmelk (kokos, water), stabilisator: E412, E415, emulgator: E435], zonnebloemolie, gember, knoflook, pepers, zeezout, specerij [specerij (steranijs, koriander, komijn, karwijzaad, chili, kaneel, gember, peper), mango, laurier], kurkuma], Rund garam masala [rundvlees, zeeout, specerij [specerij (steranijs, koriander, komijn, karwijzaad, chili, kaneel, gember, peper), mango, laurier]]], Bloemkool linzen masala 32% [bloemkool, linzen (linzen, water, zout, aroma, verstevigingsmiddel: E509), ui, zonnebloemolie, zeezout, kurkuma, currypoeder (koriander, kurkuma, MOSTERD, komijn, kikkerewtmeel, zout, pili pili, venkel, fenegriek, kardemom, knoflook, zwarte peper, kruidnagel), zwarte peper], Volkoren rijst 23%