Gebakken varkenshaasje
Met dit gerecht zetten we een klassieker op tafel: een mals gebakken varkenshaasje dat gezelschap krijgt van heerlijke, zoet gebakken groenten en een overheerlijke picklessaus waarmee we het gerecht in balans brengen. De combinatie van varkenshaasje met pickles is trouwens superlekker!
De sterren van dit gerecht
Knolrapen
Knolrapen worden aan het einde van de lente en in de zomer geoogst. Daarom zijn ze ook gekend als meirapen of meiknollen. Deze groente heeft een frisse, scherpe smaak en is vergelijkbaar met de smaak van radijsjes. Wist je dat knolrapen wel zoet smaken wanneer ze gekookt zijn? Ze doen ons dan eerder denken aan aardappelen.
Pickles
Picklessaus is van oorsprong een Engelse saus die heerlijk smaakt bij een stukje vlees. De felgele kleur van deze lichtzure saus is doorgaans afkomstig van kurkumawortel. Daarnaast bevat picklessaus fijngesneden, krokante groenten die worden gepekeld en vervolgens bewaard met mosterd en azijn.
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Raap, wortel, sjalot mengeling 34% [wortel, raap, sjalot, zonnebloemolie, zeezout, tijm, nootmuskaat, zwarte peper], pompoenpuree 34% [aardappel, butternut, sjalot, zonnebloemolie, zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Varken klassieke kruiden 21% [varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, plantaardig eiwit (erwt), rode bietextract, specerij], olijfolie, kruiden en specerijen [MOSTERD, SELDERIJ]], Picklessaus 10% [Bruine vleessaus [tafelbier (water, GERSTemout, maïs, GERST, hop, kleurstof: E150a, zoetstof: E954, alcohol 1.1% vol.), water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, zout, rode wijnazijn (rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET)], pickles [water, groenten (bloemkool, augurk, zilverui), azijn, suiker, MOSTERD (MOSTERDzaad, azijn, zout, kruiden, specerij), gemodificeerd maïszetmeel, voedingszuur: E260, TARWEzetmeel, specerij, conserveermiddel: E223, E224 SULFIET, kleurstof: E100, E101], room [room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407]]