Blinde vink

Blinde vink

Geniet van een sappige blinde vink met een lichtzure sjalotsaus, perfect gecombineerd met gestoofde bonen en smeuïge aardappelen. Een klassieker die altijd smaakt!

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Hartig
Belgisch
Licht zuur
Energie (kcal)
820,8
Vet (g)
51,53
Koolhydraten (g)
50,05
Eiwit (g)
35,57
Zout (g)
4,84
Vezels (g)
8,84

De sterren van dit gerecht

Aardappel

Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.

Prinsessenboon

Prinsessenboontjes, of anders genoemd sperzieboontjes, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Net als alle andere peulvruchten bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor een goed spierherstel en de toename van spiermassa. Maar er zijn nog meer voordelen! Zo verlagen ze de cholesterol en krijg je er een goed humeur van. 

Sjalot

Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Aardappel 35%, groene boon met sjalot 30% [groene boon, sjalot, zonnebloemolie, zeezout, zwarte peper], blinde vink 21% [blinde vink [varkensvlees, rundvlees, zout, specerij, dextrose, antioxidant: E331, E301, E300, peterselie]], sjalottensaus 14% [water, sjalot, zonnebloemolie, azijn, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, zwarte peper, laurier]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 570 g)
Energie (kJ)
600,00
3420,00
Energie (kcal)
144,00
820,80
Vet (g)
9,04
51,53
Verzadigde vetzuren (g)
1,90
10,83
Koolhydraten (g)
8,78
50,05
waarvan suikers (g)
1,29
7,35
Eiwit (g)
6,24
35,57
Zout (g)
0,85
4,84
Vezels (g)
1,55
8,84

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Eieren
Lactose
Lupine
Melk
Mosterd
Noten
Rogge
Schaaldieren
Selderij
Soja
Vis
Weekdieren