Rode Thaise curry met rundsreepjes
Wij maakten een gezondere variant van de gekende rode Thaise curry. We creëerden een versie met minder verzadigde vetten en veel groenten. Bloemkoolroosjes, pijpajuin, aubergine en paprika vormen een perfect samenspel in dit gerecht. Het limoenblad en de gember zorgen vervolgens voor een frisse toets. Laat je verrassen en ontdek zo de Thaise keuken!
De sterren van dit gerecht
Aubergine
De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Thaise Curry
In Thailand worden veel curry’s gegeten, die variëren van licht en pittig tot romig en mild. Grofweg kun je ze indelen op kleur: rood, geel en groen. Deze kleurrijke saus die ook kokosmelk en kruiden bevat kan zowel met vlees, vis en/of groenten gegeten worden.
Volkoren Rijst
Volkoren rijst, of zilvervliesrijst, is een bron van koolhydraten maar bevat veel meer vezels dan witte rijst. Dat komt doordat het jasje rondom de zilvervliesrijst blijft zitten. Vezels zorgen voor een goede darmwerking en een verzadigd gevoel. Verder bevat dit volkoren graanproduct ook veel vitamines B, tal van mineralen én eiwitten die zorgen voor de opbouw van je spieren.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Rode thaise curry met rund 78% [Groentemengeling [bloemkool, pijpajuin, aubergine, ui, rode paprika, zonnebloemolie, gember, zeezout], rode currysaus [SOJA room [SOJAbasis (water, gepelde SOJAbonen), zonnebloemolie, gemodificeerd zetmeel, suiker, stabilisator: E415, E407, emulgator: E473, aroma, zeezout], water, kokosmelk [kokosextract, water, emulgator: E435], sjalot, tomatenpuree [tomaat], zonnebloemolie, tamarinde, VISsaus [ANSJOVISextract, water, zout, rietsuiker], gember, rode pepers, knoflook, currypoeder [kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, foelie, MOSTERDzaad, piment, chili, venkelzaad, kardemom, SELDERIJzaad], limoenblad], Rund [rundvlees [rundvlees, aroma], SESAMolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], zwarte peper]], Rijst volkoren 22%