Spicy pasta
De geur van saffraan waant je zo in Turkije, Spanje of Marokko! Dit kruid zorgt voor de mooie, gele kleur van het gerecht. Merguez is gekruid met harissa waardoor het gerecht meer pit heeft. Door het gebruik van venkel is het gerecht perfect in balans. Venkel geeft immers een frisse, nootachtige smaak af. De diverse smaken zullen je ongetwijfeld in positieve zin verbazen!
De sterren van dit gerecht
Saffraan
Saffraan staat ook bekend als het rode goud. Saffraandraadjes zijn de rode stampers van een specifieke bloem, namelijk de Crocus Sativus. Voor één gram saffraan heb je maar liefst 15 à 2 van deze bloemen nodig. Door het gebruik van saffraan krijgen onze gerechten een prachtige kleur! Met dit kruid proef je een subtiele smaak die ietwat bitter is maar ons tegelijkertijd aan honing doet denken.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
Venkel
Italianen zijn dol op venkel! Zo eten ze per persoon ongeveer 7 kilo venkel per jaar. Venkel is erg veelzijdig: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt. Door het gebruik van venkel geven we onze gerechten een frisse, nootachtige smaak!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pasta met merguez, saffraan en venkelsaus [venkel, merguez [lamsvlees, varkensvlees, saus (water, sambal (pepers, zout, water, zuurteregelaar: E260), zout, SOJAolie, gemodificeerd maiszetmeel, MELKeiwit, specerij, kleurstof: E160c, stabilisator: E450, E451, verdikkingsmiddel: E412, E415, conserveermiddel: E202, E211), schapendarm], tomaat, pasta [durum TARWEgriesmeel], witte wijn, water, sjalot, olijfolie, tomatenpuree [tomaat], chorizo [varkensvlees, zout, spaanse pepers, MELKpoeder, dextrose, vruchtenextract, knoflook, conserveermiddel: E250, E252, nootmuskaat, oregano], knoflook, zeezout, rozemarijn, tijm, chilipoeder, saffraan]