Pasta met paprikasaus
Geniet van de rijke saus, gemaakt met geroosterde paprika's, verfijnd met oregano, paprikapoeder, knoflook en een vleugje pit van chilipeper. Het malse rundsgehakt voegt een hartige dimensie toe aan dit smakelijke gerecht.
De sterren van dit gerecht
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
Oregano
Oregano is niet te missen in de mediterrane keuken. Vooral in de Italiaanse, Griekse en Franse keuken is het een populair kruid, maar ook in veel Mexicaanse gerechten komt het goed tot zijn recht. Oregano heeft een sterke, aromatische en lichtzoete smaak en past bij verschillende gerechten. Bovendien is het een gezond kruid doordat het bijdraagt aan een goed immuunsysteem en een positief effect heeft op onze spijsvertering.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Penne met geroosterde paprika en rundsgehakt 100% [Geroosterde paprikasaus [rode paprika, passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], olijfolie, knoflook, zeeout, paprikapoeder, oregano, chilipoeder], gehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], water, ui, olijfolie, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], knoflook, zeezout, rode pepers, oregano, zwarte peper, tijm], Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel]]