Gumbo met scampi en rookworst
De smaakvolle gumbo met scampi en rookworst is een culinaire reis naar het zuiden van de Verenigde Staten. Deze traditionele schotel combineert heerlijk gerookte worst, pittige chorizo en sappige scampi, verrijkt met een melange van ui, selderij, paprika en aromatische cajunkruiden. Geserveerd met rijst voor een perfecte balans van smaken en texturen.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Selder
Selder is een bladgroente met een pittige smaak die gemakkelijk te combineren valt met tal van gerechten. Deze groente is niet alleen lekker, maar ook gezond. 100 gram selder bevat amper 16 kilocalorieën en bestaat voor 92% uit water. Het ideale tussendoortje dus als je op je lijn wil letten! Wist je trouwens dat selder ook een natuurlijke bloedverdunner is? Wel, dat komt door de phthaliden. Die stof is rijkelijk aanwezig in bleekselderij, en doet de spieren rond je bloedvaten ontspannen. Daardoor kan je bloed makkelijker stromen en verlaagt je bloeddruk.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Gumbo met SCAMPI 75% [water, SCAMPI [SCAMPI, water, zout, stabilisator: E451, E452], rode paprika, groene SELDERIJ, ui, poolse worst [varkensvlees, water, zout (conserveermiddel: E250), kruiden (specerij, antioxidant: E301, aroma (TARWE), knoflookpoeder), emulgator: E450, E452, aroma (rook)], olijfolie, TARWEbloem (GLUTEN), chorizo [varkensvlees, paprikapoeder, zout, knoflook], knoflook, kruiden [zout, groenten (ui, knoflook), specerij (chili, peper, paprika), suiker, kruiden (basilicum, oregano, tijm)], bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap]], Rijst volkoren gekookt 25%