Rundsgyros
Voor de basis van deze overheerlijke Quiso-gyros gebruiken we gemarineerd rundvlees. Het geheim van onze lekkere gyros? Dat zit 'm in de marinade! We bakken het vlees met paprika’s, uien en kruiden voor een hartige smaak. We serveren het gerecht met bloemkoolrijst, zo is het niet alleen lekker maar ook caloriebewust. Win-win, toch?
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Bloemkoolrijst is een gezond alternatief voor rijst dat de laatste jaren steeds populairder wordt. In plaats van rijstkorrels worden stukjes rauwe of gekookte bloemkool tot kleine korrels verwerkt, waardoor een lichte en koolhydraatarme variant van rijst ontstaat. Bloemkoolrijst kan worden gebruikt als basis voor veel gerechten, zoals roerbakgerechten of salades. Dit veelzijdige ingrediënt is perfect om de calorieën en koolhydraten in jouw dieet te verminderen.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Groentemengeling 46% [paprika, ui, knoflook, olijfolie, zout, paprikapoeder, komijn, tijm, chilipoeder]; Rundvlees 32% [rundvlees, aroma]; bloemkool 27%, SESAMolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], zout; kruiden en specerijen [MOSTERD en SELDERIJ]