Meatloaf met ratatouille

Meatloaf met ratatouille

America meets la douce France! Meatloaf is een Amerikaans gerecht en bestaat uit gehakt dat wordt vermengd met broodkruim. Het wordt op smaak gebracht met zout, peper en andere specerijen. Daarna wordt het gebakken in een broodvorm. We combineren meatloaf met het Franse gerecht, ratatouille! Daarvoor combineren we groenten zoals paprika, courgette en aubergine met een heerlijke saus met provençaalse kruiden. Enjoy your meal! Bon appétit!

Hartig
Gekruid
Koolhydraatarm
Energie (kcal)
380,8
Vet (g)
23,46
Koolhydraten (g)
17,54
Eiwit (g)
22,37

De sterren van dit gerecht

Aubergine

De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Courgette

Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.

Paprika

Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Ratatouillegroentesaus 71% [Mediterraanse groenten [courgette, aubergine, ui, rode paprika, gele paprika, groene paprika, olijfolie, knoflook, zout, oregano, tijm, zwarte peper], Tomatensaus [passata (tomaat, zout, zuurteregelaar: E330), ui, olijfolie, knoflook, wijnazijn (witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET), zeezout, oregano, tijm, chilipoeder], Meatloaf mediterraans 29% [gehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], kalfsgehakt [varkensvlees, kalfsvlees 10%, water, SOJAeiwit, erwtvezel, zout, voedingszuur: E262, antioxidant: E326, E331, specerij (peper, foeli, nootmuskaat, gember, paprika), glucosestroop, dextrose, kruidenextract (rode biet)]], EI, paneermeel (TARWEbloem (GLUTEN), water, zout, gist), sjalot, zeezout, mediterraanse kruiden [zeezout, oregano, knoflookpoeder, tijm, rozemarijn, peterselie, marjolein], zwarte peper, nootmuskaat]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 340 g)
Energie (kJ)
469,00
1594,60
Energie (kcal)
112,00
380,80
Vet (g)
6,90
23,46
Verzadigde vetzuren (g)
1,50
5,10
Koolhydraten (g)
5,16
17,54
waarvan suikers (g)
2,85
9,69
Eiwit (g)
6,58
22,37
Zout (g)
1,01
3,43
Vezels (g)
1,92
6,53

Bevat de volgende allergenen

Eieren
Gluten
Soja
Sulfiet
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Lactose
Lupine
Melk
Mosterd
Noten
Schaaldieren
Sesam
Vis
Weekdieren