Gehakt met rozemarijn aardappelen

Gehakt met rozemarijn aardappelen

Een smakelijke schotel boordevol wortels, spruiten en sjalotten, verfijnd met warme kruiden zoals venkelzaad, nootmuskaat, kaneel en kruidnagel. De perfecte combinatie van aroma's. Maak je smaakpapillen blij met het hartige gehakt, versmolten met de verse groenten en verwarmende kruiden. Het gerecht wordt compleet met de toevoeging van rozemarijn aardappelen voor een knapperige en aromatische toets.

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Hartig
Belgisch
Zoet
Energie (kcal)
593,25
Vet (g)
22,05
Koolhydraten (g)
62,05
Eiwit (g)
29,61
Zout (g)
2,52
Vezels (g)
16,59

De sterren van dit gerecht

Sjalot

Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.

Spruiten

Spruitjes zijn een echte wintergroente: het seizoen loopt van oktober tot maart. Wist je dat de smaak verandert naargelang de periode van het seizoen? In het begin van het seizoen smaken ze bitterder en als het bijna lente is dan zijn ze veel zoeter. Bij ons in België startte de teelt pas vanaf de Middeleeuwen. Vooral het gebied rond Brussel was daarvoor gekend. Daarom worden spruitjes vaak 'Choux de Bruxelles' genoemd.

Wortel

De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Gehakt met kerstkruiden en groenten 62% [spruit, water, gehakt [rundsgehakt [rundvlees, water, plantaardige vezel (aardappel, citrus, erwt), zuurteregelaar: E326, stabilisator: E262], kalfsgehakt [varkensvlees, kalfsvlees 10%, water, SOJAeiwit, erwtvezel, zout, voedingszuur: E262, antioxidant: E326, E331, specerij (peper, foeli, nootmuskaat, gember, paprika), glucosestroop, dextrose, kruidenextract (rode biet)]], wortel, sjalot, zonnebloemolie, TARWEbloem (GLUTEN), zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], boter (MELK), zwarte peper, venkelzaad, kaneel, nootmuskaat, kruidnagel], Aardappelen rozemarijn look 38% [aardappel, olijfolie, rozemarijn, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], knoflook, zwarte peper]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 525 g)
Energie (kJ)
474,00
2488,50
Energie (kcal)
113,00
593,25
Vet (g)
4,20
22,05
Verzadigde vetzuren (g)
1,01
5,30
Koolhydraten (g)
11,82
62,05
waarvan suikers (g)
1,56
8,19
Eiwit (g)
5,64
29,61
Zout (g)
0,48
2,52
Vezels (g)
3,16
16,59

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Soja
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Lupine
Mosterd
Noten
Schaaldieren
Vis
Weekdieren