Stamppot met Poolse worst
Deze getomateerde hutsepot, bereid met smeuïge aardappelen, sappige Poolse worst, knapperige witte kool en voedzame kikkererwten, biedt een volle en licht gerookte smaak die je smaakpapillen zal verwennen.
De sterren van dit gerecht
Kikkererwt
Met kikkererwten kan je echte alle kanten uit! Daardoor zijn ze ook zo populair. Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen en zitten vol vezels. Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten waardoor ze zeer geschikt zijn als vleesvervanger. Bovendien zorgen ze voor een voldaan gevoel en voldoende energie waardoor jij klaar bent om er opnieuw in te vliegen!
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Witte kool in tomatensaus met Poolse worst 100% [aardappel, passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], witte kool, kikkererwt [gedroogde kikkererwt, water, zout], ui, Poolse worst [varkensvlees, water, zout (conserveermiddel: E250), kruiden (specerij, antioxidant: E301, aroma (TARWE), knoflookpoeder), emulgator: E450, E452, aroma (rook)], witte wijn, zongedroogde tomaat [gedroogde tomaat, zonnebloemolie, knoflook, oregano, zout, citroensap, zuurteregelaar: E330, E260, antioxidant: E300], water, tomatenpuree [tomaat], olijfolie, knoflook, zout, zwarte peper, tijm, oregano, kruidnagel]