Savooikool gevuld met gehakt
Ontdek de Nederlandse klassieker: Savooikool gevuld met gehakt, geserveerd met spruit- en knolselderpuree en een smaakvolle madeirasaus. Het gehakt wordt extra gezond dankzij de toevoeging van witte bonen.
De sterren van dit gerecht
Sjalot
Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.
Spruiten
Spruitjes zijn een echte wintergroente: het seizoen loopt van oktober tot maart. Wist je dat de smaak verandert naargelang de periode van het seizoen? In het begin van het seizoen smaken ze bitterder en als het bijna lente is dan zijn ze veel zoeter. Bij ons in België startte de teelt pas vanaf de Middeleeuwen. Vooral het gebied rond Brussel was daarvoor gekend. Daarom worden spruitjes vaak 'Choux de Bruxelles' genoemd.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Knolselder/spruitpuree 66% [aardappel, knolSELDERIJ, spruit, zonnebloemolie, zeezout, boter (MELK), zwarte peper, nootmuskaat], Gehakt in savooikool 21% [rundvlees [rundvlees, dextrose, antioxidant: E301, E300, E331], gehakt [kalfsvlees, EI, zout, dextrose, kruiden en specerij, aroma, antioxidant: E300, E301, E331], witte bonen [witte bonen, water, zout, antioxidant: E300], EI, paneermeel [TARWEbloem (GLUTEN), water, zout, gist], sjalot, zeezout, tijm, zwarte peper, nootmuskaat], savooikool], madeirasaus 13% [Rundsbouillon [water, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], zwarte peper, tijm, rozemarijn, laurier], passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], sjalot, likeur [madeira, alcohol 17% vol.], olijfolie, TARWEbloem (GLUTEN), tomatenpuree, knoflook, zeezout, rozemarijn, zwarte peper, tijm]