Rundsstoverij met rode biet
Ontdek onze unieke twist op een klassieke stoverij met Rundsstoverij en rode biet, geserveerd met smeuïge aardappelpuree. Geniet van mals rundvlees gestoofd in rode wijn, verrijkt met Midden-Oosterse kruiden zoals za'atar en sumak. De rode biet voegt een heerlijk aardse smaak en kleur toe aan het gerecht. Compleet met een klassieke puree voor een perfecte combinatie van smaken.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
Rode bieten zijn een veelzijdige en voedzame groente. Ze zijn laag in calorieën en kunnen worden gekookt, geroosterd, gebakken, geraspt of gegeten als sap. Rode biet is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, ijzer, kalium en vitamine C. Wist je trouwens dat rode biet ook goed is voor de huid? Alleen maar voordelen dus!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Rundstoverij met rode biet 66% [rode biet, stoofvlees [rundvlees, water, antioxidant: E331, E301, zuurteregelaar: E500, E262, zout, maltodextrose, stabilisator: E407], ui, water, rode wijn [rode wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], olijfolie, TARWEbloem (GLUTEN), knoflook, balsamicoazijn [wijnazijn, druivenmost, druivenmostconcentraat], zeezout, Za’atar [SESAMzaad, tijm, sumak, oregano, venkelzaad, korianderzaad, zeezout, chilipoeder], sumak, zwarte peper, tijm], Aardappelpuree 34% [aardappel, MELK, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat]