Varkenskotelet
Een sappige varkenskotelet, perfect bereid zonder bot om jou het gedoe van snijwerk te besparen. Ontdek de harmonie van smaken met knapperige snijbonen gehuld in een romige bechamelsaus, vergezeld door heerlijk gekruide aardappelen en een onweerstaanbare vleessaus.
De sterren van dit gerecht
Aardappel
Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
Bechamelsaus
Bechamelsaus is een basissaus die in veel keukens gebruikt wordt. De saus wordt gemaakt op basis van bloem, melk en boter. Door die combinatie noemen de Fransen het ook weleens 'roux'. Ook in de Italiaanse keuken gebruiken ze deze saus vaak bij pasta- en groentengerechten. (bij ons is de saus gemaakt met een minimum aantal boter, we gebruiken in de plaats olie)
Prinsessenboon
Prinsessenboontjes, of anders genoemd sperzieboontjes, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Net als alle andere peulvruchten bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor een goed spierherstel en de toename van spiermassa. Maar er zijn nog meer voordelen! Zo verlagen ze de cholesterol en krijg je er een goed humeur van.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Snijbonen in bechamelsaus 40% [snijboon, MELK, room [room (MELK), zetmeel], maiszetmeel, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, TARWEbloem (GLUTEN), zwarte peper, nootmuskaat], Aardappelen gekruid 29% [aardappel, zonnebloemolie, kruiden en specerijen], Gebakken kotelet 19% [kotelet (varkensvlees), zonnebloemolie, zeezout, zwarte peper], Vleesjus 12% [Vleesfond [water, rundbeenderen, wortel, ui, tomatenpuree [tomaat], zonnebloemolie, kruiden [laurier, tijm], rozemarijn], roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], ui, zeezout, zonnebloemolie, knoflook, zwarte peper]