Varkenshaasje in champignonroomsaus
Laat je verleiden door dit sappig gebakken varkenshaasje, overgoten met een fluweelzachte champignonroomsaus. De gestoofde wortels geven een subtiele zoetheid, terwijl de kruidenpuree zorgt voor een heerlijk aromatisch accent. Een elegant en hartverwarmend gerecht dat comfort en verfijning samenbrengt op je bord.
De sterren van dit gerecht
Bechamelsaus
Bechamelsaus is een basissaus die in veel keukens gebruikt wordt. De saus wordt gemaakt op basis van bloem, melk en boter. Door die combinatie noemen de Fransen het ook weleens 'roux'. Ook in de Italiaanse keuken gebruiken ze deze saus vaak bij pasta- en groentengerechten. (bij ons is de saus gemaakt met een minimum aantal boter, we gebruiken in de plaats olie)
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Peterselie Aardappelpuree 39% [aardappel, MELK (LACTOSE), peterselie, zonnebloemolie, zeezout, boter [boter (MELK)], zwarte peper, nootmuskaat], gestoofde wortelmix 27% [wortel, ui, gele wortel, vetstof [plantaardige olie (koolzaad, zonnebloem), boterolie, emulgator: E471, E472c, weipoeder (MELK), antioxidant: E304, E307, aroma (boter)], zeezout, nootmuskaat, zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955], zwarte peper, peterselie], champignonsaus voor varkenshaasje 19% [champignon, ui, roux [TARWEmeel (GLUTEN), palmvet], bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, zetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), aroma, gistextract], zeezout, olijfolie, boter [boter (MELK)], knoflook, zwarte peper, tijm], Varken pezo 16% [varkenshaas [varkensvlees, water, zout, glucosestroop, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301, E300, aroma, vezel (aardappel, bamboe, citrus)], olijfolie, zeezout, zwarte peper]