Kip op mediterraanse wijze
Heb je graag het zuiden in jouw keuken? Dat gevoel brengt onze kip op mediterraanse wijze zo naar boven! Dankzij de quinoa zorgen we voor een lekkere variatie op dit klassiek gerecht.
De sterren van dit gerecht
Olijf
Wereldwijd zijn er ongeveer 8 olijfsoorten gekend. Er bestaan zowel groene als zwarte olijven. Beide groeien ze aan dezelfde boom, de Olea. Waarin het verschil zit? In de periode waarin ze geplukt worden. Groene olijven worden sneller geplukt en zijn bijgevolg nog niet rijp. Ook de smaak is anders. Groene olijven smaken ietwat bitterder dan zwarte olijven. Die laatste zijn veel zachter en hebben zelfs een zoete toets. Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee is het een zeer geliefde fruitsoort. Daarenboven is het één van de belangrijkste exportproducten in die regio.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Quinoa
Quinoa is geen graan, maar een zaadsoort dat op graan lijkt. In vergelijking met aardappelen, rijst en pasta bevat quinoa veel meer vezels en eiwitten waardoor het veel meer voedingsstoffen bevat. Door het hoge aantal vezels is het een goede vervanging voor brood en graanproducten. En voor wie minder of geen vlees wil eten, is quinoa een waardig alternatief dankzij de vele eiwitten.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Paprikasaus met olijven 50% [paprika, tomaat, water, tomatenpassata [tomaten, voedingszuur: citroenzuur], ui, olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], olijfolie, knoflook, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], kruiden, zwarte peper], Quinoa gekookt 28%, Kip gebakken 22% [kipfilet, olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], kruiden en specerijen]