Kip in portosaus

Kip in portosaus

Traditioneel maar met een Quiso-twist! Geblancheerde snijbonen in een lekkere bechamelsaus in combinatie met gebakken kip. We tillen dit gerecht naar een hoger niveau met een portosausje om duimen en vingers af te likken!

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Belgisch
Klassiek
Energie (kcal)
510
Vet (g)
18,5
Koolhydraten (g)
47,33
Eiwit (g)
40,53
Zout (g)
2,24
Vezels (g)
7,96

De sterren van dit gerecht

Bechamelsaus

Bechamelsaus is een basissaus die in veel keukens gebruikt wordt. De saus wordt gemaakt op basis van bloem, melk en boter. Door die combinatie noemen de Fransen het ook weleens 'roux'. Ook in de Italiaanse keuken gebruiken ze deze saus vaak bij pasta- en groentengerechten. (bij ons is de saus gemaakt met een minimum aantal boter, we gebruiken in de plaats olie)

Kip

Kippenvlees is mager vlees en heeft een heel hoge voedingswaarde. Van nature bevat kip heel wat eiwitten, mineralen en vitamines. Daardoor is het gezond om te eten! Daarbovenop is gevogelte zeer veelzijdig waardoor we het bij Quiso in verschillende gerechten integreren.

Prinsessenboon

Prinsessenboontjes, of anders genoemd sperzieboontjes, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Net als alle andere peulvruchten bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor een goed spierherstel en de toename van spiermassa. Maar er zijn nog meer voordelen! Zo verlagen ze de cholesterol en krijg je er een goed humeur van. 

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Snijbonen in bechamelsaus 41% [snijboon, Bechamelsaus [gepasteuriseerde MELK, zonnebloemolie, melkerijBOTER, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], stabilisator: xanthaangom en specerijen]; Aardappel gekookt 29%; Gebakken kip 18% [kipfilet, olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper]]; Portosaus 12% [Vleessaus [tafelbier [water, GERSTemout, maïs, GERST, hop, kleurstof: E150a, zoetstof: E954, alcohol 1,1% vol.], water, sjalot, zonnebloemolie, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], knoflook, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], stabilisator: xanthaangom, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504]]; Gereduceerde porto [porto, alcohol 20% vol.]]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 680 g)
Energie (kJ)
312,00
2121,60
Energie (kcal)
75,00
510,00
Vet (g)
2,72
18,50
Verzadigde vetzuren (g)
0,56
3,81
Koolhydraten (g)
6,96
47,33
waarvan suikers (g)
0,61
4,15
Eiwit (g)
5,96
40,53
Zout (g)
0,33
2,24
Vezels (g)
1,17
7,96

Bevat de volgende allergenen

Gerst
Gluten
Lactose
Melk
Sulfiet

Kan sporen bevatten van

Noten
Schaaldieren
Selderij
Vis
Weekdieren