Kalkoenfilet met witloof
Geniet van sappige kalkoenfilet en witloof, perfect gekruid en geserveerd met een heerlijke roomsaus en onze verrukkelijke Quiso-puree voor een authentieke Belgische culinaire ervaring.
De sterren van dit gerecht
Aardappel
Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
Witloof
Witloof is een typische Belgische wintergroente die voor het allereerst in 183 op de markt kwam. In veel Belgische gezinnen staat deze groente wekelijks op het menu! Hoewel de smaak door de jaren heen sterk geëvolueerd is, heeft witloof nog steeds een bittere smaak. Daardoor valt het ook bij veel fijnproevers in de smaak. Wist je dat witloof ook het witte goud genoemd wordt? Enerzijds omdat het kostbaar is en anderzijds omdat de witte kleur niet vanzelfsprekend is. De kleur verandert immers snel naar groen of geel bij blootstelling aan licht. Je moet dus zeer goede skills hebben om deze groente goed te telen!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappelpuree [aardappel, MELK, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Gebakken witloof [witloof, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper], Kalkoen [kalkoen, olijfolie, kruiden en specerijen [MOSTERD, SELDERIJ]], Roomsaus [room [room (MELK, LACTOSE), water, gemodificeerd zetmeel, stabilisator: E466], sjalot, water, zonnebloemolie, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aroma, maltodextrine, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet (kippenvet, antioxidant: E392), ui, specerij (kurkuma, peper, koriander), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)], zwarte peper, nootmuskaat]