Kip met bulgur
Ontdek de verrukkelijke smaken van het Middellandse Zeegebied met onze kip met bulgur, verrijkt met groene olijven en afgewerkt met een vleugje citroen en koriander. Deze smaakvolle combinatie zal je smaakpapillen zéker verwennen. De bulgur wordt gemengd met een heerlijke mix van groenten, waaronder peterselie, koriander, lente-ui en kikkererwten. De kip wordt zorgvuldig bereid in de oven met sappige citroenpartjes en groene olijven. Het resultaat is een harmonieus gerecht waarin de frisheid van citroen en de hartigheid van olijven samenkomen.
De sterren van dit gerecht
Kikkererwt
Met kikkererwten kan je echte alle kanten uit! Daardoor zijn ze ook zo populair. Ze bevatten verschillende vitaminen en mineralen en zitten vol vezels. Kikkererwten zijn één van de meest eiwitrijke peulvruchten waardoor ze zeer geschikt zijn als vleesvervanger. Bovendien zorgen ze voor een voldaan gevoel en voldoende energie waardoor jij klaar bent om er opnieuw in te vliegen!
Olijf
Wereldwijd zijn er ongeveer 8 olijfsoorten gekend. Er bestaan zowel groene als zwarte olijven. Beide groeien ze aan dezelfde boom, de Olea. Waarin het verschil zit? In de periode waarin ze geplukt worden. Groene olijven worden sneller geplukt en zijn bijgevolg nog niet rijp. Ook de smaak is anders. Groene olijven smaken ietwat bitterder dan zwarte olijven. Die laatste zijn veel zachter en hebben zelfs een zoete toets. Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee is het een zeer geliefde fruitsoort. Daarenboven is het één van de belangrijkste exportproducten in die regio.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Bulgur met groenten 56% [bulgur (TARWE), kikkererwt (gedroogde kikkererwt, water, zout), tomaat, pijpajuin, olijfolie, peterselie, zeezout, koriander vers, koriander, komijn, knoflookpoeder, paprikapoeder, chilipoeder], Kip met olijven en citroen 44% [kip, ui, olijf (olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water), citroen, knoflook, olijfolie, zeezout, ras el hanout (specerij (kurkuma, gember, komijn, kaneel, paprika, peper, fenegriek, koriander, anijszaad, nootmuskaat, karwijzaad, foelie, jeneverbes, kardemom, roze peperbes, zoethout, kruidnagel, steranijs, saffraan), kruiden (lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm)], rozemarijn, tijm, zwarte peper]