Gebakken kip met pepersaus

Gebakken kip met pepersaus

Een mals stukje kip gecombineerd met pepersaus, een heerlijke klassieker! We bakken de rapen, wortelen en sjalotten in de oven voor een lekkere zoete smaak. In dit caloriebewuste gerecht hebben we de koolhydraten vervangen door meer kip.

Licht Pikant
Zoet
Koolhydraatarm
Energie (kcal)
447,2
Vet (g)
25,84
Koolhydraten (g)
19,95
Eiwit (g)
29,2

De sterren van dit gerecht

Knolraap

Knolrapen worden aan het einde van de lente en in de zomer geoogst. Daarom zijn ze ook gekend als meirapen of meiknollen. Deze groente heeft een frisse, scherpe smaak en is vergelijkbaar met de smaak van radijsjes. Wist je dat knolrapen wel zoet smaken wanneer ze gekookt zijn? Ze doen ons dan eerder denken aan aardappelen. 

Sjalot

Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.

Wortel

De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Raap, wortel, sjalot mengeling 58% [wortel, raap, sjalot, zonnebloemolie, zeezout, nootmuskaat, zwarte peper, tijm], Kip 23% [kip, olijfolie, zeezout, zwarte peper], Peperroomsaus 19% [water, room [room (MELK, LACTOSE), water, gemodificeerd zetmeel, stabilisator: E466], pepers [groene peper, water, zout, azijn], ui, zonnebloemolie, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], knoflook, xanthaangom, zwarte peper]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 430 g)
Energie (kJ)
437,00
1879,10
Energie (kcal)
104,00
447,20
Vet (g)
6,01
25,84
Verzadigde vetzuren (g)
1,42
6,11
Koolhydraten (g)
4,64
19,95
waarvan suikers (g)
3,81
16,38
Eiwit (g)
6,79
29,20
Zout (g)
0,93
4,00
Vezels (g)
2,52
10,84

Bevat de volgende allergenen

Lactose
Melk

Kan sporen bevatten van

Noten
Schaaldieren
Selderij
Vis
Weekdieren