Gebakken kipfilet met mosterdsaus
Eenvoudig maar o-zo-lekker! Deze Belgische klassieker, die bovendien ook nog koolhydraatarm is, zal je zeker en vast niet teleurstellen. We combineren de gebakken kipfilet in een zachte mosterdsaus met een heerlijke groentemengeling van bloemkool, boontjes, wortelen en lente-ui.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Pijpajuin
Je kent pijpajuin misschien ook wel als lente-ui, bosui of stengelui. In Vlaanderen noemen ze het ook weleens schalulleke. Al die benamingen zijn makkelijk te verklaren. Lente-uitjes omdat ze in het voorjaar geoogst worden, bosuitjes omdat ze in bosjes verkocht worden, stengeluitjes omdat lente-uitjes sterk lijken op deze groente en schalulleke omdat dat woord Brussels dialect is voor 'pijpajuin'. Bovendien was het ook de eerste officiële naam van de pop van Wiske. En de smaak? Die is minder indringend dan de smaak van gewone ajuinen. Pijpajuintjes worden ofwel rauw gegeten ofwel gegaard in bijvoorbeeld wokgerechten.
Prinsessenboon
Prinsessenboontjes, of anders genoemd sperzieboontjes, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Net als alle andere peulvruchten bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor een goed spierherstel en de toename van spiermassa. Maar er zijn nog meer voordelen! Zo verlagen ze de cholesterol en krijg je er een goed humeur van.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!