Indonesische wok met kip

Indonesische wok met kip

Deze wok is een echte smaakexplosie! De rijke saus op basis van ui, knoflook, limoenblad, chilipeper en citroengras omhult de gewokte kip. Geserveerd met knapperige gewokte komkommer en volkoren rijst voor een heerlijk gebalanceerde en verfrissende maaltijd die de smaken van de Oosterse keuken naar jouw tafel brengt.

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Licht Pikant
Indonesisch
Energie (kcal)
568,75
Vet (g)
24,66
Koolhydraten (g)
49,41
Eiwit (g)
33,62
Zout (g)
4,87
Vezels (g)
5,23

De sterren van dit gerecht

Ajuin

Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.

Knoflook

Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Gebakken komkommer met kip in SOJAsaus 49% [komkommer, Kip [kip, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper], ui, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], SESAMolie, zwarte peper], Rijst volkoren 29%, Boemboe 22% [rode ui, water, olijfolie, knoflook, VISsaus [ansjoVISextract, water, zout, rietsuiker], citroengras, tomatenpuree [tomaat], gember, rode pepers, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E228 SULFIET], limoenblad]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 455 g)
Energie (kJ)
522,00
2375,10
Energie (kcal)
125,00
568,75
Vet (g)
5,42
24,66
Verzadigde vetzuren (g)
0,98
4,46
Koolhydraten (g)
10,86
49,41
waarvan suikers (g)
2,06
9,37
Eiwit (g)
7,39
33,62
Zout (g)
1,07
4,87
Vezels (g)
1,15
5,23

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Sesam
Soja
Sulfiet
Tarwe
Vis

Kan sporen bevatten van

Noten
Schaaldieren
Weekdieren