Parelhoen in druivensaus
Creëer een magische eetervaring met onze parelhoen in druivensaus. Laat je verrassen door de zoete saus met verse druiven, witte wijn en een vleugje vanille die je smaakpapillen betovert! Een perfect gebakken parelhoen staat centraal in dit gerecht, samen met zachtgeglaceerde uitjes en wortelen die een subtiele zoetheid toevoegen. We brengen het geheel in balans met een zijdezachte puree voor een heerlijke smaakcombinatie.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
Druif
Druiven zijn als kleine smaakbommetjes die in je mond exploderen. Ze zijn niet alleen heerlijk zoet, maar ook sappig en verfrissend. Met hun dunne schil en knapperige textuur bieden ze een perfecte combinatie van zoetheid en een lichte bite. Daarnaast zitten druiven boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine C en antioxidanten, die goed zijn voor je gezondheid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Puree 34% [aardappel, MELK, boter (MELK), room [room (MELK), zetmeel], zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], geglaceerde zilverui en wortel 26% [wortel, Kippenfond [water, kippenbeenderen, wortel, ui, zeezout, tijm, laurier], zilverui, boter (MELK), honing, zeezout, rozemarijn, zwarte peper], parelhoen 22% [parelhoen, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper], Druivensaus 17% [Kippenfond [water, kippenbeenderen, wortel, ui, zeezout, tijm, laurier], witte druif, witte wijn, sjalot, roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], zonnebloemolie, boter (MELK), zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955], zeezout, vanille]