Kippenchipolata
Ontdek een heerlijke twist met ons gerecht: een klassieke kippenchipolata geserveerd met gestoofde rode kool, verrijkt met sjalot en appel voor een zoete smaakbeleving. De perfecte aanvulling is een portie gekookte aardappelen, harmonieus samengebracht met een smakelijke vleessaus. Geniet van een smaakvolle en traditionele maaltijd met deze verrassende combinatie!
De sterren van dit gerecht
Aardappel
Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
Appel
Een appeltje voor de dorst, een overheerlijke appeltaart, een lekker appelsapje of een klassieke appelmoes: met appels heb je tal van mogelijkheden en kan je alle kanten uit! Appels zijn een bekende fruitsoort en komen voor in talloze rassen en smaken. De smaak van appels kan variëren van knapperig zuur tot zachter en zoet: voor ieder wat wils dus! Het oogstseizoen van de appel start in de late zomer en eindigt in de herfst. Daarom zijn ze het lekkerst in de herfst- en winterperiode, maar uiteraard zijn ze wel het hele jaar door verkrijgbaar!
Sjalot
Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.
Rode kool
Rode kool is supergezond met vitamines (C, K, B), mineralen en antioxidanten zoals anthocyanen. De vezels geven je spijsvertering een boost en ondersteunen een gezond cholesterolgehalte. Met weinig calorieën is rode kool een prima keuze voor een gezonde en gevarieerde maaltijd.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
aardappel 35%, rode kool 30% [rode kool, appel, water, sjalot, zonnebloemolie, azijn, zeezout, zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955], zwarte peper, laurier], kippenchipolata 21% [chipolata [kip, erwtenmeel, zout, gedroogd glucosestroop, zuurteregelaar: E327, E262, aardappelzetmeel, rijstmeel, gistextract, specerijextract, antioxidant: E300, voedingszuur: E330, schapendarm], olijfolie], Vleesjus 14% [Vleesfond [water, rundbeenderen, wortel, ui, tomatenpuree [tomaat], zonnebloemolie, kruiden [laurier, tijm], rozemarijn], roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], ui, zeezout, zonnebloemolie, knoflook, zwarte peper]