Kabeljauw met misolak
In dit gerecht werkten we met een Japanse toets door het gebruik van miso. Daardoor ervaar je de smaak van umami: een hartige, volle smaak waardoor ons gerecht veel diepgang krijgt. We combineren miso met een witte vis, zachte puree en groene asperges die zorgen voor een krachtige smaak.
De sterren van dit gerecht
Asperge
Aanvankelijk zijn alle asperges wit. Het verschil in de kleur ligt aan hoe ze groeien. Witte asperges groeien alleen onder de grond waardoor er geen licht aan kan en ze dus wit blijven. Groene asperges kunnen boven de grond groeien in het zonlicht. Daardoor hebben ze een krachtige smaak en bevatten ze meer vitamines.
Miso
Miso is een traditionele Japanse smaakmaker. Het ziet eruit als een dikke pasta en bestaat uit een mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji. Leuk weetje: miso is geschikt voor vegetariërs en veganisten die graag genieten van een unieke, intense hartige smaak. In Japan wordt dit ook weleens de umamismaak genoemd. Verder is het ook een uitstekende bron van vitamine B, ijzer, calcium en proteïnen.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappelpuree 32% [aardappel, gepasteuriseerde MELK, zonnebloemolie, melkerijBOTER (MELK), zeezout, zwarte peper en nootmuskaat]; Gegaarde groene asperge 32% [groene asperge, olijfolie, zeezout, zwarte peper]; Vis misolak gebakken 22% [kabeljauw (VIS), misolak [miso [water, SOJAboon, rijst, zout, alcohol], sjalot [ui], sushiazijn [fructosestroop, azijn, water, zout, smaakversterker: E621, suiker, smaakversterker: E635], kookwijn [glucosestroop, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maiszetmeel], olijfolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], gember, knoflook], SESAMzaad, olijfolie, zeezout, zwarte peper]; Witte wijn misolak saus 13% [Witte wijnsaus [room [room (MELK, LACTOSE), zetmeel, stabilisator: E407], water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot [ui], zonnebloemolie, knoflook, xanthaangom, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui 2,2%, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], zeezout, zwarte peper, tijm en laurier], misolak [miso [water, SOJAboon, rijst, zout, alcohol], sjalot [ui], sushiazijn [fructosestroop, azijn, water, zout, smaakversterker: E621, suiker, smaakversterker: E635], kookwijn [glucosestroop, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maiszetmeel], olijfolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], gember, knoflook]]