Kabeljauw in preisaus
Prei gaat perfect samen met een zacht stukje vis. Daarom is gebakken vis in preisaus regelmatig bij veel Belgen terug te vinden in de keuken. Wij bakken de vis in de oven en vervolmaken het door er hazelnoot aan toe te voegen.
De sterren van dit gerecht
Prei
Prei zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Door het regelmatig op je menu te zetten, help je jezelf op weg naar een supergezond lichaam. Zo helpt deze groente je beter te hydrateren, stimuleert het je spijsvertering, zorgt het voor gezonde bloedvaten, bevordert het een goed zicht en geeft het je lange tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel de snoepkast induikt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het donkergroene gedeelte van de prei de meeste vitamines en mineralen bevat.
Witte Wijnsaus
Witte wijnsaus, een Franse klassieker. Deze saus wordt van oorsprong voornamelijk gebruikt bij visgerechten maar is ook lekker bij andere producten zoals bijvoorbeeld bij asperges of gevogelte.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Preisaus 41% [prei, witte wijnsaus [room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407], water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar , sjalot, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], stabilisator: xanthaangom, zeezout, zwarte peper, tijm, laurier], zonnebloemolie, peterselie]; Aardappelpuree 36% [aardappel, gepasteuriseerde MELK, zonnebloemolie, zeezout, BOTER (MELK), zwarte peper, nootmuskaat], Vis met hazelnoot 23% [KABELJAUW (VIS), HAZELNOTEN, olijfolie, zeezout, zwarte peper]