Pasta alla puttanesca
De Quiso spaghetti a la puttanesca is een typische italiaanse klassieker. In deze pasta met een subtiele hint van ansjovis zorgt gremolata voor een frisse toets. De combinatie van Parmezaan en paneermeel zorgen voor een interessante smaak en textuur.
De sterren van dit gerecht
Gremolata
Het woord gremolata is een afgeleide van het Italiaanse woord ‘gremire’, dat vullen betekent. Deze frisse Italiaanse smaakmaker bestaat uit citroenrasp, knoflook en peterselie en past goed bij vrijwel ieder gerecht!
Olijf
Wereldwijd zijn er ongeveer 8 olijfsoorten gekend. Er bestaan zowel groene als zwarte olijven. Beide groeien ze aan dezelfde boom, de Olea. Waarin het verschil zit? In de periode waarin ze geplukt worden. Groene olijven worden sneller geplukt en zijn bijgevolg nog niet rijp. Ook de smaak is anders. Groene olijven smaken ietwat bitterder dan zwarte olijven. Die laatste zijn veel zachter en hebben zelfs een zoete toets. Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee is het een zeer geliefde fruitsoort. Daarenboven is het één van de belangrijkste exportproducten in die regio.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pasta putanesca 85% [Putanescasaus [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ANSJOVIS [ANSJOVIS (ANSJOVIS, zout), zonnebloemolie], olijfolie, kappertje [kappertje, water, azijn, zout], knoflook, rode pepers, zeezout, oregano], Volkoren spaghetti [volkoren TARWEgriesmeel, water], olijf 10% [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water]]], grana padano 3% [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], paneermeel [TARWEbloem (GLUTEN), water, zout, gist], Gremolata [peterselie, knoflook, citroenzeste]