Hutsepot
Hutsepot, een hartig, vullend en smaakvol gerecht dat je zal doen denken aan de traditionele Belgische keuken! De zoete smaak van de gestoofde groenten in combinatie met de zachte textuur van aardappelen en een lekker stukje gebakken vis is een feest voor je smaakpapillen.
De sterren van dit gerecht
Prei
Prei zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Door het regelmatig op je menu te zetten, help je jezelf op weg naar een supergezond lichaam. Zo helpt deze groente je beter te hydrateren, stimuleert het je spijsvertering, zorgt het voor gezonde bloedvaten, bevordert het een goed zicht en geeft het je lange tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel de snoepkast induikt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het donkergroene gedeelte van de prei de meeste vitamines en mineralen bevat.
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Hutsepot 78% [aardappel, water, witte kool, ui, wortel, prei, knolSELDERIJ, MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij], zonnebloemolie, azijn, bouillon [zout, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, palmvet, kippenvet, kip, gemodificeerd aardappelzetmeel, aroma, specerij (kurkuma, peper, wortelpeterselie), ui, kleurstof: E150c, antioxidant: E392, gistextract], knoflook, melkerijBOTER, zeezout, zwarte peper, tijm, kruidnagel, laurier]; Gebakken vis 22% [KABELJAUW, olijfolie, zeezout, zwarte peper]