Risotto met scampi
Laat je verleiden door de smeuïge, kazige risotto die een perfecte basis vormt voor dit gerecht. We combineren dit met ovengebakken courgette, verrijkt met knoflook, die een heerlijke krokante textuur en een intense smaak toevoegt. Om het geheel compleet te maken, voegen we sappige scampi toe, die zijn bereid in witte wijn voor een extra aroma.
De sterren van dit gerecht
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
Peterselie
Peterselie is niet alleen een echte smaakmaker, maar het helpt jouw lichaam ook gezond houden! Meer specifiek is het mogelijk dat het kruid hart- en vaatziekten voorkomt. Daarnaast draagt het ook bij aan sterke botten, beschermt het onze lichaamscellen en is het een sterke immuunbooster!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Risotto 38% [Groentebouillon [water, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], zwarte peper, tijm, rozemarijn, laurier], Grana Padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105, EI], rijst, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot, olijfolie, zeezout, Courgette mediterraans 38% [courgette, knoflook, olijfolie, zeezout, oregano, zwarte peper, tijm], Scampi witte wijn 22% [scampi (SCHAALDIEREN), witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], knoflook, olijfolie, peterselie, zeezout, chilipoeder]