Caponata met kabeljauw

Caponata met kabeljauw

Deze overheerlijke maaltijd combineert een kleurrijke mix van groenten, waaronder selder, courgette, rode ui en aubergine, met malse kabeljauw. We verrijken de groenten met verse kruiden zoals basilicum en dragon, die een verfijnde en aromatische toets aan het gerecht geven. Om de maaltijd compleet te maken, serveren we de caponata met rozemarijn aardappelen.

13,99 € 13,99 € 13.99 EUR
Diverse groenten
Zomers
Zuur
Energie (kcal)
786,5
Vet (g)
33,41
Koolhydraten (g)
77,02
Eiwit (g)
39,26
Zout (g)
4,42
Vezels (g)
8,78

De sterren van dit gerecht

Aubergine

De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Courgette

Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.

Selder

Selder is een bladgroente met een pittige smaak die gemakkelijk te combineren valt met tal van gerechten. Deze groente is niet alleen lekker, maar ook gezond. 100 gram selder bevat amper 16 kilocalorieën en bestaat voor 92% uit water. Het ideale tussendoortje dus als je op je lijn wil letten! Wist je trouwens dat selder ook een natuurlijke bloedverdunner is? Wel, dat komt door de phthaliden. Die stof is rijkelijk aanwezig in bleekselderij, en doet de spieren rond je bloedvaten ontspannen. Daardoor kan je bloed makkelijker stromen en verlaagt je bloeddruk.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Aardappelen rozemarijn look 38% [aardappel, olijfolie, rozemarijn, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], knoflookpoeder, zwarte peper], Caponata 38% [courgette, SELDERIJ, aubergine, zongedroogde tomaat [halfgedroogde tomaat, zonnebloemolie, zout, knoflook, oregano, voedingszuur: E330, conserveermiddel: E202, E211], rode ui], olijfolie, groene olijf, zwarte olijf, zonnebloemolie, pimentpasta (rode peper, verdikkingsmiddel: E412, E401, conserveermiddel: E202), knoflook, chilipeper, rode ui, kruiden, specerij, conserveermiddel: E202, E211), rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], AMANDELEN, kappertje [kappertje, azijn, zout, water], knoflook, basilicum, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], dragon, peterselie, oregano, tijm, chili [chilipoeder], Vis mediterraans 23% [kabeljauw (VIS), olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], oregano, knoflookpoeder, tijm, peterselie, rozemarijn, marjolein]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 650 g)
Energie (kJ)
508,00
3302,00
Energie (kcal)
121,00
786,50
Vet (g)
5,14
33,41
Verzadigde vetzuren (g)
0,75
4,88
Koolhydraten (g)
11,85
77,02
waarvan suikers (g)
2,40
15,60
Eiwit (g)
6,04
39,26
Zout (g)
0,68
4,42
Vezels (g)
1,35
8,78

Bevat de volgende allergenen

Amandelen
Noten
Selderij
Sulfiet
Vis

Kan sporen bevatten van

Lactose
Melk
Schaaldieren
Weekdieren