Kabeljauw diabolique
Dit heerlijke visgerecht combineert gekruide diabolique saus, op smaak gebracht met prei, tomaat en een vleugje kerriepoeder, met een perfect gebakken stukje kabeljauw. De diabolique saus zorgt voor een pittige en smaakvolle kick, terwijl de puree een romige en smeuïge textuur toevoegt.
De sterren van dit gerecht
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
Prei
Prei zit boordevol gezonde voedingsstoffen. Door het regelmatig op je menu te zetten, help je jezelf op weg naar een supergezond lichaam. Zo helpt deze groente je beter te hydrateren, stimuleert het je spijsvertering, zorgt het voor gezonde bloedvaten, bevordert het een goed zicht en geeft het je lange tijd een verzadigd gevoel waardoor je minder snel de snoepkast induikt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het donkergroene gedeelte van de prei de meeste vitamines en mineralen bevat.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappelpuree 42% [aardappel, MELK, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Diaboliquesaus 38% [tomaat, room [MELK (LACTOSE), emulgator: E471, stabilisator: E466, E312, E407], prei, ui, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], ketchup [tomatenpuree, suiker, azijn, appelpuree, gemodificeerd zetmeel, zout, specerij (MOSTERD), verdikkingsmiddel: E412, E410], olijfolie, knoflook, chilisaus [chili, suiker, water, zout, knoflook, voedingszuur: E260, E330, verdikkingsmiddel: E415, smaakversterker: E621, conserveermiddel: E202], zeezout, paprikapoeder, currypoeder [kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, chili, MOSTERDzaad, piment, kardemom, venkelzaad, foelie, SELDERIJzaad]], Gebakken kabejauw 21%: [kabeljauw (VIS), olijfolie, zeezout, zwarte peper]