Siciliaanse caponata
Dit lichte stoofpotje uit Sicilië gemaakt van courgette, selder en tomaat combineren we met een heerlijk stukje vis. Caponata wordt ook wel de Siciliaanse ratatouille genoemd. Dit gerecht is caloriebewust omdat we de koolhydraten vervangen door extra groenten.
De sterren van dit gerecht
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Selder
Selder is een bladgroente met een pittige smaak die gemakkelijk te combineren valt met tal van gerechten. Deze groente is niet alleen lekker, maar ook gezond. 100 gram selder bevat amper 16 kilocalorieën en bestaat voor 92% uit water. Het ideale tussendoortje dus als je op je lijn wil letten! Wist je trouwens dat selder ook een natuurlijke bloedverdunner is? Wel, dat komt door de phthaliden. Die stof is rijkelijk aanwezig in bleekselderij, en doet de spieren rond je bloedvaten ontspannen. Daardoor kan je bloed makkelijker stromen en verlaagt je bloeddruk.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Caponata 73% [courgette, SELDERIJ, aubergine, zongedroogde tomaat [gedroogde tomaat 70%, zonnebloemolie, knoflook, oregano, zout, citroensap, zuurteregelaar: E330, E260, antioxidant: E300], rode ui, olijfolie, olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], kappertje [kappertje, azijn, zout, water], AMANDELEN, knoflook, basilicum, zout, kruiden en specerijen], Gebakken vis 27% [KABELJAUW, olijfolie, zeezout, kruiden en specerijen]