Kabeljauw met oosterse pompoensaus
Een heerlijk visgerechtje met een oosterse twist. Sesamzaad, kerriepoeder en five-spice zorgen voor een intense smaakbeleving! De vis wordt vergezeld door sluimerwten en een lichte groentesaus. Zo krijg je op een eenvoudige en slimme manier veel vitaminen, mineralen en vezels binnen.
De sterren van dit gerecht
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
Sluimerwt
Sluimerwten worden ook peultjes genoemd. Het zijn jonge, knapperige peulen die zeer vroeg geoogst worden. Daardoor zijn de peulen nog zacht en zijn de erwtjes amper ontwikkeld. Sluimerwten smaken zachtzoet waardoor ze bij veel mensen in de smaak vallen!
Sojasaus
Sojasaus is een lekkere Aziatische smaakmaker en wordt ook wel een gefermenteerde saus genoemd omdat het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een umamibommetje en varieert van behoorlijk zout tot bijna schenkstroop-zoet.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Oosterse pompoencrème 45% [pompoen, SOJAroom (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], SESAMolie, kerriecrunch [currypoeder [MOSTERD, SELDERIJ], zeezout, venkelzaad, korianderzaad, komijnzaad 10%], chilipoeder], Sluimerwt [sluimerwt, zeezout, zwarte peper], Kabeljauw (VIS) 27%, olijfolie, zeezout, zwarte peper)