Kabeljauw met oosterse pompoensaus

Kabeljauw met oosterse pompoensaus

Een heerlijk visgerechtje met een oosterse twist. Sesamzaad, kerriepoeder en five-spice zorgen voor een intense smaakbeleving! De vis wordt vergezeld door sluimerwten en  een lichte groentesaus. Zo krijg je op een eenvoudige en slimme manier veel vitaminen, mineralen en vezels binnen. 

Umami
Kruidig
Koolhydraatarm
Energie (kcal)
246,4
Vet (g)
10,78
Koolhydraten (g)
8,32
Eiwit (g)
25,96

De sterren van dit gerecht

Pompoen

Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.

Sluimerwt

Sluimerwten worden ook peultjes genoemd. Het zijn jonge, knapperige peulen die zeer vroeg geoogst worden. Daardoor zijn de peulen nog zacht en zijn de erwtjes amper ontwikkeld. Sluimerwten smaken zachtzoet waardoor ze bij veel mensen in de smaak vallen!

Sojasaus

Sojasaus is een lekkere Aziatische smaakmaker en wordt ook wel een gefermenteerde saus genoemd omdat het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het is een umamibommetje en varieert van behoorlijk zout tot bijna schenkstroop-zoet.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Oosterse pompoencrème 45% [pompoen, SOJAroom (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], SESAMolie, kerriecrunch [currypoeder [MOSTERD, SELDERIJ], zeezout, venkelzaad, korianderzaad, komijnzaad 10%], chilipoeder], Sluimerwt [sluimerwt, zeezout, zwarte peper], Kabeljauw (VIS) 27%, olijfolie, zeezout, zwarte peper)

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 440 g)
Energie (kJ)
234,00
1029,60
Energie (kcal)
56,00
246,40
Vet (g)
2,45
10,78
Verzadigde vetzuren (g)
0,38
1,67
Koolhydraten (g)
1,89
8,32
waarvan suikers (g)
1,58
6,95
Eiwit (g)
5,90
25,96
Zout (g)
0,50
2,20
Vezels (g)
1,26
5,54

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Mosterd
Selderij
Sesam
Soja
Tarwe
Vis

Kan sporen bevatten van

Amandelen
Noten
Schaaldieren
Weekdieren