Ovengebakken zalm in vadouvansaus
Geniet van een sappig stukje zalm, gecombineerd met knapperige broccoli, courgette en erwten. De zalm wordt verrijkt met een heerlijk vadouvansausje, een Franse curry. We voegen extra groenten toe om het gerecht caloriebewust te maken.
De sterren van dit gerecht
Broccoli
Deze natuurlijke superfood zit boordevol goede voedingsstoffen waardoor het een zeer positief effect heeft op je gezondheid. Vaak eten we alleen maar de roosjes van de broccoli, maar wist je dat de steel van een broccoli minstens zo veel vitaminen en mineralen bevat? Kerngezond dus!
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Erwt
Erwten zijn peulvruchten die met ongeveer tien tegelijkertijd in een peul groeien. Ze behoren tot de vlinderbloemenfamilie net zoals soja, pinda's en bonen. Iedereen weet dat doperwten een zoete smaak hebben. Dat komt doordat ze onrijp geplukt worden. De suikers zijn op dat moment immers nog niet omgezet in zetmeel.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Groene groentemengeling 55% [courgette, broccoli, erwt, olijfolie, zeezout, zwarte peper, specerij [specerij (MOSTERDzaad, kurkuma, komijn, peper, kaneel, fenegriek), knoflook], tijm, knoflookpoeder], Gebakken Zalm 27% [zalm (VIS), olijfolie, zout, zwarte peper], Vadouvansaus 18% [MELK, zonnebloemolie, maïszetmeel, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat, specerij [specerij (MOSTERDzaad, kurkuma, komijn, peper, kaneel, fenegriek), knoflook]]