Zalm met tomaat-verbenasaus
Een eenvoudig visgerecht smaakt altijd. Gebakken zalm valt daarom bij velen in de smaak! Wij combineren deze vis met een overheerlijke tomatensaus in gezelschap met tuinbonen, verbena en erwtjes. Het verbena kruid zorgt voor een milde, citroenachtige smaak in het gerecht. Bovendien is de combinatie ervan met tomaat fenomenaal. Dit is een heerlijk gerecht om je vingers bij af te likken!
De sterren van dit gerecht
Erwt
Erwten zijn peulvruchten die met ongeveer tien tegelijkertijd in een peul groeien. Ze behoren tot de vlinderbloemenfamilie net zoals soja, pinda's en bonen. Iedereen weet dat doperwten een zoete smaak hebben. Dat komt doordat ze onrijp geplukt worden. De suikers zijn op dat moment immers nog niet omgezet in zetmeel.
Tuinboon
Jonge tuinbonen zijn het allerlekkerst dankzij hun zachte en volle smaak. Hoe ouder de boon, hoe sterker en bitterder de smaak is. Tuinbonen zomerfavorieten die in juli en augustus vaak op tafel staan! Maar wat zijn tuinbonen eigenlijk? Het zijn de zaden van een grote, viltachtige peul. Het zijn echte vitaminebommetjes die makkelijk te combineren zijn met andere ingrediënten.
Verbena
Verbena is de Latijnse benaming voor 'verveine' en is afkomstig uit Zuid-Amerika. Het kruid is ook gekend als 'ijzerkruid' omwille van haar medicinale werking. Zo bevat het bijvoorbeeld veel antioxidanten, werkt het ontstekingsremmend, heeft het een positief effect op de spijsvertering en is het een wonderdrankje om goed te kunnen slapen. Verbena heeft een milde, citroenachtige smaak waardoor het een frisse toets geeft aan onze gerechten.
Zalm
Zalm is één van de beroemste vissoorten die je makkelijk herkent aan zijn mooie roze kleur. Het is een vette vis die supergezond is! Zalm zit boordevol vitamines B en omega-3 vetzuren. Die zorgen ervoor dat ons hart, onze hersenen en ons zenuwstelsel gezond blijven. Ook is zalm rijk aan vitamine D waardoor we sterke botten krijgen!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Tuinboon erwt mengeling 53% [erwt, tuinboon, sjalot, zonnebloemolie, zeezout], Gebakken Zalm 27% [zalm (VIS), olijfolie, zeezout, zwarte peper], Tomatensaus verbena 18% [Tomatensaus basis [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [conserveermiddel: E228 SULFIET], zeezout, oregano, tijm, chilipoeder], olijfolie, citroenverbena]