Penne met scampi

Penne met scampi

Geniet van volkoren penne in een unieke tomatensaus op basis van Ricard, verrijkt met gestoofde venkel, olijven en kappertjes. We maken het compleet met sappige scampi, gebakken met peterselie en look.

13,99 € 13,99 € 13.99 EUR
Gekruid
Mediterraans
Licht zuur
Energie (kcal)
630
Vet (g)
22,75
Koolhydraten (g)
57,65
Eiwit (g)
35,9
Zout (g)
5,3
Vezels (g)
6,3

De sterren van dit gerecht

Knoflook

Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.

Olijf

Wereldwijd zijn er ongeveer 8 olijfsoorten gekend. Er bestaan zowel groene als zwarte olijven. Beide groeien ze aan dezelfde boom, de Olea. Waarin het verschil zit? In de periode waarin ze geplukt worden. Groene olijven worden sneller geplukt en zijn bijgevolg nog niet rijp. Ook de smaak is anders. Groene olijven smaken ietwat bitterder dan zwarte olijven. Die laatste zijn veel zachter en hebben zelfs een zoete toets. Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee is het een zeer geliefde fruitsoort. Daarenboven is het één van de belangrijkste exportproducten in die regio.

Venkel

Italianen zijn dol op venkel! Zo eten ze per persoon ongeveer 7 kilo venkel per jaar. Venkel is erg veelzijdig: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt. Door het gebruik van venkel geven we onze gerechten een frisse, nootachtige smaak!

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Penne met venkel en tomatenricardsaus 76% [Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel], Gestoofde venkel met kappertjes en olijven [venkel, sjalot, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], olijfolie, kappertje [kappertje, water, azijn, zout], zeezout, zwarte peper], Tomatenricardsaus [water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], room [room (MELK, LACTOSE), emulgator: E471, stabilisator: E407, E412, E466)], sjalot, pastis [steranijs, zoethout, koriander, kamille, melissekruid, alcohol 45% vol.], olijfolie, tomatenpuree [tomaat], knoflook, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout, rozemarijn, tijm, cayennepeper]], SCAMPI 24% [SCAMPI [SCAMPI, water, zout, stabilisator: E451, E452], olijfolie, knoflook, peterselie, zeezout]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 500 g)
Energie (kJ)
527,00
2635,00
Energie (kcal)
126,00
630,00
Vet (g)
4,55
22,75
Verzadigde vetzuren (g)
1,12
5,60
Koolhydraten (g)
11,53
57,65
waarvan suikers (g)
1,73
8,65
Eiwit (g)
7,18
35,90
Zout (g)
1,06
5,30
Vezels (g)
1,26
6,30

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Lactose
Melk
Schaaldieren
Sulfiet
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Eieren
Lupine
Mosterd
Noten
Sesam
Soja
Vis
Weekdieren