Pikante aardappelcurry
Geniet van een pittige curry op basis van aardappel, chilipeper en tomaat, verrijkt met kruiden zoals kurkuma, venkelzaad, kerriepoeder en gember. Het geheel wordt perfect aangevuld met een sappig stuk gebakken kabeljauw. Een culinair avontuur vol exotische smaken.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Chilipeper
De heerlijk pittige langwerpige peper, je kent ze vast wel. Chilipepers zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten. Zo zijn ze er in het rood, maar ook in het groen, oranje en geel. Een rode chilipeper is rijp en een groene is onrijp. Desondanks maakt dat het een groene chilipeper niet minder pittig. Hoe donkerder de peper, hoe pittiger de smaak. Dit heeft te maken met capsaïcine, een stofje die receptoren op de tong activeert waardoor de gevoeligheid extra wordt versterkt wanneer je iets pittigs nuttigt. Chilipepers zijn een goede bron voor vitamines en mineralen! Ze zijn rijk aan vitamine A, C, B6 en K.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pikante curry tomaat aardappelen 74% [aardappel, tomaat, ui, water, zonnebloemolie, knoflook, pepers, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], venkelzaad, koriander, kurkuma, currypoeder [specerij (kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, foelie, MOSTERDzaad, piment, chili, venkelzaad, kardemom, SELDERIJzaad)], gember], Gebakken VIS 26% [kabeljauw (VIS), olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper]